Treningen blir mye morsommere med skikkelig utstyr

Treningen blir mye morsommere med skikkelig utstyr

Motivasjon og glede i trening er noe du bør ha ekstremt høyt fokus på, egentlig er motivasjon den helt avgjørende faktoren i de aller fleste sammenhenger. Selvfølgelig er det noen som er født med svært gode forutsetninger for å bli god i en idrett, men hardt arbeid slår nesten alltid talent. Det betyr igjen at du må være motivert til å jobbe hardt – godt utstyr kan være motiverende.

Forskjellen mellom «jåleri» og motiverende utstyr

For de aller fleste mosjonister dreier seg trening om velvære, mestring og helse i hverdagen. De aller færreste vil noen gang kunne leve av å drive med idrett, men det betyr ikke at trening bare er en morsom hobby. Helseeffektene er mange, og bevissthet rundt dem kan også være motiverende. Samtidig er det da noen som vil hevde at utstyret ikke har noe å si, du kan jo trene i den gamle slitte joggebuksen?

Det stemmer at ytelsen sannsynligvis ikke blir dramatisk mye bedre av treningstøy i funksjonsmaterialer, men en flott treningsshorts dame vil definitivt kunne gjøre noe med motivasjonen og gleden i løpet av treningsøkten.

Teknisk utstyr, måling, statistikk og analyse

Mange mosjonister bruker både GPS og pulsmåling, særlig i forbindelse med løpetrening og sykkel. Slik måling og analyse kan gi nyttig innsikt i egen utvikling, da det faktisk er relativt enkelt å måle utviklingen basert på for eksempel pulssoner og hvilepuls. Når det gjelder sykkel er effekt også en sentral måleverdi, som mange syklister på litt høyere nivå følger slavisk under trening.

I stort ser det ut til at teknologien er motiverende for mange, samtidig som det kan bli for mye av det gode for noen. Da er det viktig å ta et trinn tilbake, og tenke over hvilken funksjon pulsmåling og lignende egentlig skal ha. På et nivå kan teknologien gi råd og veiledning, men det dreier seg også om motivasjon – utstyret skal gjøre treningen morsommere.

Comments Off