Gode råd for bedre søvn

Gode råd for bedre søvn

Flere og flere mennesker rapporterer om at de ikke får nok søvn, eller at de sover dårlig. Årsaken kan være mange og sammensatt, men her kommer noen gode råd fra fagfolk om hvordan du kan få bedre søvn ved hjelp av enkle tiltak.

Mosjon

Det å mosjonere er bra for å bedre søvnen, men du bør ikke drive hard trening like før du skal legge deg. Da er ikke kroppen i modus for å sove. Du bør la det gå minst noen timer mellom treningsøkt og leggetid.

Stå opp igjen

Et annet råd ekspertene kommer med er å stå opp igjen etter ca. 25 minutter, hvis du ikke får sove. Det er etter ekspertenes mening bedre å starte hele leggeprosessen på nytt enn å ligge å bli stresset over at man ikke får sove.

Unngå sterkt lys på natten

Unngå å oppholde deg i sterkt lys dersom du står opp om natten. Skal du eksempelvis på toalettet så sørg for at du ikke slår på mer lys enn at du finner frem. Det samme gjelder hvis du står opp fordi du ikke får sove som i rådet over. Da bør du oppholde deg våken i et så lyssvakt rom som overhodet mulig frem til du legger deg igjen.

Ikke bruk skjerm på soverommet

Det anbefales ikke å bruke mobil, pc, nettbrett eller tv på soverommet, eller når du er våken om natta. Da gir du helt feile signaler til kroppen. For å få sove så må kroppen bli rolig og avslappet. Ikke engasjert.

Ikke løs problemer om kvelden

Forsøk å løse eller diskutere eventuelle problemer eller bekymringer i god tid før du går til sengs. Det å sette seg i en sterk emosjonell tilstand rett før man skal legge seg er ikke lurt.

En god seng

Pass på å ha en god seng å ligge i. Ingenting ødelegger en god natt søvn mer enn en dårlig seng, uansett hvor mange av de andre rådene du følger.

Comments Off
×