Kjøpe trampoline i sommer – det du trenger å huske på

Trampoliner er et svært vanlig syn i norske hager, og den klassiske runde trampolinen med nett har blitt et tilnærmet obligatorisk innslag i boligområder med mange barnefamilier. Det betyr også at utvalget har vokst betydelig, og det finnes en mengde forskjellige trampoliner å velge mellom. Derfor er det lurt å bruke litt tid på å vurdere de ulike alternativene, slik at du kjøper en trampoline som passer helt perfekt til behovet ditt.

Antall brukere og mengde bruk

Til å begynne med er det greit å være klar over at de fleste instruksjoner til trampoliner opplyser at det er tillatt eller anbefalt med bare én person på trampolinen. Det skjer sannsynligvis likevel ofte at det er flere barn på en trampoline, men det er greit å være klar over denne sikkerhetsinformasjonen. Uavhengig av denne vurderingen, vil antall brukere være relevant når du skal velge trampoline.

En toåring kan sannsynligvis klare seg svært godt med en av de aller minste trampolinene, som i tillegg er kompakte og enkle å plassere i hagen. For storfamilien eller litt eldre barn passer det bedre med en større utgave, som kan by på både mer plass og kraftigere «sprett».

Pass på sikkerheten

Sikkerhet er noe av det aller viktigste du må tenke på når det gjelder innkjøp av trampoline. I utgangspunktet skal trampoliner som er utrygge ikke være til salgs i Norge, men det er svært viktig å sette seg inn i både monteringsinstruksjoner og retningslinjer for bruk.

Ved montering må du passe særlig godt på at alt sikkerhetsutstyr monteres korrekt. Sikkerhetsnettet skal selvfølgelig passe på at barna ikke faller av trampolinen, samtidig som god polstring rundt kantene forebygger skader fra slag eller klemming. Vær særlig nøye med området rundt fjærene, da det er risiko for klemskader.

Sikkerhet ved bruk er et annet viktig tema. Les instruksjonene som følger med trampolinen, og vurderer hvordan du på best måte kan sikre at reglene og retningslinjene blir fulgt på en fornuftig måte. Et eksempel er saltoer, noe som du sannsynligvis vil se at instruksjonene fraråder.

Nedgravd trampoline – en pen løsning

Avslutningsvis kan det være interessant å vurdere en nedgravd trampoline. Det er kanskje ikke noe for deg som kjøper trampoline for første gang, og ikke så enkelt hvis hagen er laget på fjell, men kan være et stilrent og ryddig alternativ i noen tilfeller.

Oppsummert er det viktig å ha bruk, sikkerhet og de mange alternativene i bakhodet.

Comments Off
×