Hvordan kan Rubiks kube hjelpe på hukommelsen?

Hvordan kan Rubiks kube hjelpe på hukommelsen?

Rubiks kube er en snedig liten sak. Den velkjente kuben med 9 felt på hver side, har både fortryllet og engasjert mennesker i snart 50 år. Fra å være en selskapslek for små og store, har den i dag blitt gjenstand for verdensrekorder og store pengepremier.

Men for å løse denne smarte kuben, som i prinsippet handler om å samle felt med samme farge på hver side, så må man ty til kløkt og hukommelse. Det strides om hvilke metoder som er de mest effektive, men det er helt klart flere veier som fører til «Rom» her.

Synes du en Rubiks kube kunne være interessant å teste dine ferdigheter med, eller gi den bort i gave, sjekk mastercubestore.no for små og store kuber.

Ulike vanskelighetsgrader

Det er en helt spesiell følelse å klare å løse en Rubiks kube. Man føler man har mestret noe bare noe få har klart før. Men skal du klare å løse en slik kube, så fins det to fremgangsmåter å teste ut. Det ene er å kjøpe en Rubiks kube med kun fire felt på hver side. En slik kube har

Når man går over til den ordinære Rubiks kube som har sider med ni felt, så øker antall muligheter betraktelig. En kraftig datamaskin regnet ut at det fins over 43 milliarder måter å gjøre det på. Man må altså begynne å memorere trekkene sine. Det fins mange viktige oppdagelser med denne finurlige kuben, som for eksempel at den midterste fargen på hver side er statisk. Prøv derfor å bygge ferdig en side først. Dette er et kjempestort steg!

Avansert matematikk

Man må regne seg fram til hvordan man skal løse en Rubiks kube, og bruke såkalte algoritmer for å løse dem. Det kan for eksempel hete:

U – R – Ui – Ri- Ui – Fi – U – F

Dette beskriver andre steg i å løse rubiks kube, etter at man har fikset framsiden vi snakket om. Nå er målet de motstående sidene, slik at de dekkes av egne farger. Man må hele tiden huske hva bokstavene står for, slik som U som står for under, og R som står for right eller høyre. Altså memorering er en del av å løse Rubiks kube.

Øving gjør mester

Rubiks Kube kan brukes som en selskapslek, men sjelden ser man noen som løser den fullstendig. De fleste gir opp ganske fort, mens andre ikke klarer å legge den fra seg. Det er noe som liksom skal være umulig, men som likevel lar seg løse.

Man må øve, og det man være lurt å skrive ned hvordan man kom videre. Det vi er sikre på, er at dersom man skal løse Rubiks kube, så må man sørge for å velge seg ut en framside av kuben. Når man skal komme videre, så må man alltid vri på den med dette i bakhodet. Når du løser Rubiks kube, så bedrer du både hukommelsen og de logiske ferdighetene dine. Det kan gi deg fordeler i diskusjoner og arbeidslivet. Kanskje blir du en ekte problemløser!

Comments Off
×