Pass på de ulike vektbegrensningene når du skal ut og reise

Pass på de ulike vektbegrensningene når du skal ut og reise

Lavprisselskapene har bygget seg opp til å være dominerende på mange flyruter, noe som også betyr at det er viktigere enn noensinne å følge med på bagasjeregler og vekt. De tradisjonelle selskapene var kanskje generøse med både innsjekket bagasje og kabinkofferter, men når du flyr i 2022 må du ha stålkontroll på vekt, mål og antall.

Den nye normalen: bare en liten bag under setet

Til å begynne med er det viktig å få med seg at både typiske lavprisaktører og andre flyselskaper har redusert bagasjen du kan ha med deg i kabinen. De aller rimeligste billettene inkluderer bare en liten bag under setet foran, helt konkret kan du altså ikke ha med noen tradisjonell kabinkoffert.

Hvis du kjøper en billett med plass til håndbagasje i bagasjehyllen, er det viktig å følge med på begrensninger når det gjelder mål og vekt. For eksempel er det mange selskaper som har begrensninger på enten 10 kg eller 8 kg, så det er greit å ha en god vekt slik at du vet at du holder deg innenfor begrensningene.

Innsjekket bagasje og noen fallgruver

Noen ganger er det selvfølgelig også greit å ha med seg en større koffert, og da er det ingen vei utenom å kjøpe til innsjekket bagasje. Det kan lønne seg å velge en høyere billettklasse med inkludert bagasje, men sammenlign gjerne prisene for hver enkelt reise – noen ganger kan det være rimeligere å kjøpe bagasjen for seg.

Dessuten er det noen få flyselskaper, for eksempel i forbindelse med charter, som opererer med en vektbegrensning som inkluderer både kabinbagasje og innsjekket bagasje i en kvote. Da er det viktig å følge ekstra nøye med, og kanskje fordele bagasjen mellom flere i reiseselskapet. Helt til slutt er det ekstra viktig å unngå overvekt – hvis en koffert veier mer enn maksgrensen tar de fleste flyselskaper seg svært godt betalt per kilo, og bedrer omsetningen slik..

Comments Off
×