Enkel trening som forebygger skader

Enkel trening som forebygger skader

Alle mennesker er unike, og det betyr også at den enkeltes helsesituasjon har mye å si for både trening og effekten av denne. Noen ganger er typiske «amerikanske» advarselstekster noe overdrevne, men i forbindelse med større endringer i fysisk aktivitetsnivå kan det være fornuftig å konsultere legen sin. Når det er sagt vil de aller fleste oppleve positiv effekt av økt fysiske aktivitet – og det gjelder uansett alder og andre forutsetninger.

Trening som gir økt utholdenhet og balanse

Det er kanskje noen som lurer på hvorfor det er nødvendig å trene utholdenhet og balanse, når du ikke har planlagt å delta i verken maraton eller balanseøvelser. Det er legitime spørsmål, men det er gode grunner bak at både joggesko og balansebrett, som de du finner på https://billigfitness.no/collections/balansebrett, selger i store mengder.

Utholdenhetstrening, som raske gåturer, joggeturer eller sykkeløkter, styrker hele kroppen. Det er særlig hjertet og lungene som styrkes, og det betyr igjen at hjertet ikke trenger å arbeide like hardt når du er i hvile. Denne effekten er merkbar i form av redusert hvilepuls.

Balanseøvelser kan være med på å styrke viktige muskelgrupper og forebygge skader i forbindelse med for eksempel fall eller andre uhell. Hvert år er det mange tusen nordmenn, særlig eldre, som skades i forbindelse med fallulykker. Balansetrening er virkelig viktig.

Styrketrening har også en plass i skadeforebygging

Kroppen er laget for å være i aktivitet, og det gjelder alle muskler og ulike deler av kroppen. Det betyr igjen at styrketrening er et viktig komplement til for eksempel løping, ski, sykkel og balansetrening. Det er særlig trening av kjernemuskulatur og andre store muskelgrupper som er relevant når det gjelder å forebygges skader. Med en sterk kjernemuskulatur er det enklere for kroppen å holde ryggsøylen stabil og i korrekt posisjon. Det er svært viktig når det gjelder å forebygge og lindre ryggproblemer og andre utfordringer i forbindelse med nakke og rygg.

Comments Off
×