Dette må du gjøre når det er fare for finanskrise

Dette må du gjøre når det er fare for finanskrise

Økonomi er rare greier, og til vanlig fungerer de gode rådene man får fra banken. Men når det oppstår finanskriser, så kan alt endres totalt. Og problemet er at det kan gå svært fort. Vi ser allerede tendensen til det nå med økte drivstoff -og strømpriser.

Men her skal du få noen gode råd som kan spare deg for store summer om krisen skulle bli enda verre. I usikre tider er det flere som blir millionærer og styrtrike fordi de gjorde alt riktig.

Ikke selg gullet

Noe av det som holder seg i verdi, er gull. Faktisk så gjelder alle typer grunnstoff of råvarer. Men da vi ofte regner verdi ut fra gull, så er dette noe som kan være lurt å spare på. Sjekk hvor mye du har med en gullvekt med skjerm. Når krisen virkelig har slått til og brødet koster en halv milliard kroner, da har du gull du kan veksle inn i handelsvarer.

Sørg for å ha kontanter

Tenk om det skulle bryte ut krig eller skje en katastrofe. Tenk om du ikke får betalt regningene dine fordi nettverket er nede. Selv om bare strømmen skulle kuttes, så får du ikke tilgang på bankkontoene dine. Sørg derfor å ha kontanter. En gullvekt kan vise gram gull du har spart, men også veie sedler og mynter om du vil.

Betal ned gjeld

Dersom renta fyker i været, så blir alle dine lån mye dyrere med en gang. Det har faktisk hendt at inflasjonsrenta gikk helt opp til 500.000% da Zimbabwe gikk inn i en krise i 2008. Selv om renta aldri vil bli så høy i Norge, så må man aldri glemme å sette fokus på lånene sine. Da blir selv en gullvekt overflødig.

Konklusjon

En gullvekt måler opp alt du har av gull og verdier. Ikke selg det nå, for dette er verdier du kan få bruk for når krisa inntreffer.

Comments Off
×