Det grunnleggende om tilbehør til vin

Det grunnleggende om tilbehør til vin

Tilbehør til vin er så mye mer enn bare vinkjølere

Nordmenn blir alt mer interessert i vin, og det er mange som bruker betydelige summer på vin av litt høyere kvalitet. På mange måter er dette en utvikling som gjør Norge mer likt andre land i Europa, og det gjør også at markedet for tilbehør til vin vokser.

Det kan være smart å besøke en forhandler som https://www.wineandbarrels.no/ for å danne seg en komplett oversikt over de forskjellige kategoriene av tilbehør til vin. Samtidig er det noen grunnleggende typer utstyr som er relevant for de aller fleste.

Oppbevaring er viktig, og spesielt hvis man skal langtidslagre vin. De aller fleste norske boliger er litt for varme for langtidslagring av vin, og det er ikke en tilfeldighet at en vinkjeller er akkurat en kjeller. Derfor finnes det også et stort utvalg av større og mindre vinskap, som kan holde temperatur og luftfuktighet på et perfekt nivå.

Dessuten trenger man utstyr til servering, og da selvfølgelig gode glass, men også gjerne gode karafler, åpnere som sikrer at det ikke blir korkrester i vinen og mye mer.

Det finnes dessuten mange uventede bruksområder for tilbehør til vin. Brukte vintønner kan for eksempel bli nydelige dekorative elementer i hagen, med minimal egeninnsats. Hele tønner kan benyttes til oppsamling av regnvann, samtidig som det ikke tar lang tid å sage en tønne i to for å lage flotte blomsterkasser.

Brukte vintønner kan selvfølgelig også benyttes innendørs. Hvis du er heldig og har en stor vinkjeller, så er vintønner et flott innslag. De kan for eksempel benyttes som improviserte bord til vinsmaking. Dessuten finnes det selvfølgelig vintønner som faktisk fortsatt er tiltenkt oppbevaring av vin. Nå er det kanskje ikke så mange privatpersoner som har planer om å oppbevare store mengder vin på fat, men det er en morsom mulighet og det finnes miniversjoner.

Comments Off