Velg din egen Spania-ferie

Sol- og strandferie, ferie med hele familien, storbyferie med kultur og attraksjoner eller en aktiv ferie i spansk natur? Valget er ditt! Du kan selv – enkelt og greit – komponere drømmeferien med disse reisetips for Spania:

Sol, sjø og strand

Med en nesten 5.000 kilometer lang kystlinje ved Middelhavet i sør og mot Atlanterhavet i nord og vest, kan du velge og vrake blant strender i Spania. Du finner alt fra populære, godt besøkte og sentrumsnære bystrender til mer isolerte og bortgjemte strandperler.

Tradisjonelt er det strendene på Kanariøyene, Balearene, Costa del Sol og Costa Blanca som flest turister foretrekker. Men glem ikke at i Nord-Spania finnes flere av landets aller beste strender! Ett eksempel er La Concha-stranden i byen San Sebastián i Baskerland, ett annet er As Catedrais-stranden i regionen Galicia i nordvest.

La Concha-stranden har fått navnet sitt fordi den sett ovenfra har form som et kamskjell. Kanskje er dette én av Europas aller mest kjente bystrender. Nedenfor rekken av de staselige bolighusene, ligger den brede og langgrunne stranden som oftest badet i sol og med fin og gyllen sand.

Ut på øyene

På Mallorca frister Port de Pollença-stranden med turkisglitrende sjø og fin, hvit sand, og bukten ligger vakkert til og er omgitt av grønn og frodig skog. På Menorca er Cala Turqueta-stranden en favoritt blant både fastboende og tilreisende.

Lenger vest, på Kanariøyene ute i Atlanterhavet, kan Fuerteventura og de andre populære øyene by på en rekke kvalitetsstrender med alle fasiliteter.

Foretrekker du å ha det roligere og med færre mennesker rundt deg, så dra til naturparken Cabo de Gata på fastlandet. Dette er regionen Andalucías lengste, vernede kystlinje og et av de beste reisemålene for en avslappende ferie i Sør-Spania. Har kan du ha langstrakte strender nesten helt for deg selv!

Byferie med kultur og attraksjoner

Spania har så mange historiske attraksjoner å vise fram at det noen ganger kan være vanskelig å vite hvor du skal begynne.

I Madrid midt i landet, ligger tre av verdens ledende og mest besøkte museer; El Prado, Reina Sofía og Thyssen-Bornemisza. Men Madrid har mye mer, fra topp spansk fotball til mathaller med gourmetmat, parker og butikker. En ferie i den spanske hovedstaden kan aldri slå feil!

Det finnes mange flere byer å velge mellom når du vil på en kulturell storbyferie; Barcelona, Valencia, Málaga, Santiago de Comopstela, Bilbao, Cádiz, Sevilla, Córdoba og en rekke andre. De byr på kunst og attraksjoner i verdensklasse og bærer preg av å ha en lang og rik historie. Alle byer – store som små – har sine byfester – ferias og fiestas – spredt utover hele året. Derfor bør du sjekke kalenderen før du pakker kofferten.

Badebyer for familier

For en skikkelig familieferie med tilbud til de fleste, er Middelhavskysten en fulltreffer. Her finnes småbyer på rekke og rad, med både flotte strender, bysentrum og mange attraksjoner som retter seg mot barna i familien. Særlig er kyststrekningen Costa Brava ved grensen til Frankrike et godt valg for en familieferie.

Flere av småbyer, som Blanes og L’Estartit er utpekt som offisielle «Familiedestinasjoner». I de fleste av dem kan du velge mellom lange og brede sandstrender nær sentrum med alle fasiliteter og service og små skjulte bukter og klipper innimellom furuskogene.

På Platja Gran-stranden i L’Estartit er det egen barneklubb som tilbyr ulike aktiviteter for barna med utendørssport, vannaktiviteter og ulike workshops. Barna dine opplever mye moro mens du som forelder kan slappe av og slippe å bekymre deg for noe!

Badeland med utfordringer

De mange badelandene på Costa Brava er kjent for sin sikkerhet, komfort og kvalitet og har tilbud til alle. Aquabrava i Roses har 19 utfordrende vannsklier, bassenger for avslapping og kunstige elver med stryk og fossefall.

Water World ved Lloret de Mar er blant de største badelandene i Europa med vannsklier, bølgebasseng, boblebad og med en 40 meter høy sklie som nesten synes å stupe vertikalt. I tillegg finner du badeland i Platja d’Aro og i Empuriabrava.

Aktiv ferie ute i naturen

Spania er rikt på fjell, daler og mye urørt natur. I Sør-Spania finnes fjellmassivet Sierra Nevada med flott flotte turmuligheter både sommer og vinter, til fots og på ski.

Likevel er det områdene i det nordlige Spania som byr på de fleste spektakulære natur- og nasjonalparker, både i den mektige fjellkjeden Pyreneene og i de kantabriske fjellene.

I nasjonalparken Picos de Europa står naturopplevelsene i kø. Du kan besøke den hellige grotten Covadonga og fortsett veien som slynger seg oppover mot innsjøene i Ernol og Ercina. Her kan du vandre under snødekte topper, blant beitende kyr og samtidig ha en fantastisk utsikt. I Picos de Europa er det også vanlig å delta i aktiviteter som kajakkpadling og fjellklatring!

I naturparken Somiedo lenger vest, finner du også noen av Spanias vakreste landskaper. Dessuten er dette det eneste stedet i Spania med ville brunbjørner. Nord-Spania er som skapt for aktive ferier!

Comments Off
×