Tre flotte reisemål for reise- og opplevelsesglade fotballfans

Tre flotte reisemål for reise- og opplevelsesglade fotballfans

For fotballgale nordmenn som liker å reise seg opp av godstolen finnes det en rekke flotte reisemål rundt om i verden. Her kan du lese mer om tre av dem:

Bilde fra Pixabay

World Cup in Qatar

I motsetning fra mange andre idrettsgrener hvor de Olympiske Leker er den viktigste konkurransen, anses som regel verdenscupen som viktigst innen fotball. Det er enda uvisst hvilke lag som kvalifiserer seg til den gjeve konkurransen, og det er derfor enn så lenge vanskelig å finne gode tipping tips. Likevel, hvis man ser på resultatlisten fra cupen i 2018 kan man anta at landene med topplasseringer slik som Frankrike (regjerende mestere), Kroatia, Belgia og England vil spille også i 2022. For de som har økonomi til å delta som publikum på dette, kan forvente seg en fotballopplevelse ut av denne verdenen, som vitne til verdens absolutt beste lag kjempe om seierspokalen.

Den 21. november 2022 sparkes FIFA Word Cup 2022 i gang i Qatar. Det blir den første verdenscupen til å bli arrangert i et arabisk land, og den andre kupen til å bare arrangeres i Asia. Qatar ligger i Midtøsten på Den arabiske halvøyen, og er en av verdens mest eksklusive land å reise til. For sydenglade nordmenn er det også nok av varme å få, med en temperatur på mellom 45 og 55 grader på sommeren. I anledning verdenscupen bygges det hele 7 fotballstadioner rundt på øyen.

Old Trafford in Manchester

Det var engelskmennene som oppfant fotballen, og ikke overraskende er de også svært lidenskapelige for sporten. Det over hele landet. Likevel er det kanskje innbyggerne i én spesifikk by som er ekstra stolte og engasjerte – Manchester. Englands nest største by huser nemlig to av verdens aller beste fotballag, Manchester United og Manchester City. Hvert år reiser mange fotballfans fra verden over til byen for å være vitne til en av lagenes hjemmekamper. I mange år har det vært særlig Manchester Uniteds Old Trafford som har vært trekkplaster, men etter rivallaget Citys triumfer de siste årene vil nok også de trekke stadig flere besøkende i årene som kommer.

Som Englands nest største by er det også mange andre aktiviteter å finne på, annet enn å besøke Old Trafford og Etihad Stadium. For de som ikke ønsker en ferie med mas, for mye varme, og for langt unna kan en tur til fotballturen Manchester altså by på et lite eventyr.

Bilde fra Pixabay

Torino i Italia

I likhet med Manchester, huser også Torino to topplag – Juventus og Torino. Selv om de to lagene kanskje ikke har hatt en enorm suksess de siste årene, med Juventus som hadde en skuffende sesong i Champions League, en byen et velkjent feriemål for fotballfans. Juventus stadioen rommer mer enn 41 000 seere, og muligheten til å se én av tidenes beste fotballspillere Cristiano Ronaldo i action på banen er naturlig nok fristende for mange. I tillegg kan man på Juventus stadioen gå på en guidet tur gjennom klubbens museeum, hvor man kan se mange av trofeene som klubben har sikret seg gjennom mange år.

I tillegg er Torino naturlig nok et godt reisemål for de som ønsker litt varme på tross av å ligge nord i Italia. Dessverre finnes det få bademuligheter utendørs, men det finnes en rekke gode spa og velværesentre. Destinasjonen kan altså fungere som en flott kompromiss-opplevelse for både den fotballgærne og den som ønsker en rolig og romantisk kjærlighetsferie.

Comments Off
×