Pilegrimsreise i Spania – gjør det til virkelighet i 2023

Pilegrimsreise i Spania – gjør det til virkelighet i 2023

Å begi seg ut på en pilegrimsreise kan handle om å finne seg selv, eller om å gjenleve religiøse opplevelser med lange tradisjoner, men det kan også være en annerledes og givende ferie- og aktivitetstur. Det finnes ulike pilegrimsleder over hele verden, for nordmenn er en pilegrimsreise i Spania et svært attraktivt og oppnåelig mål – den ikoniske Caminoen er kanskje den mest kjente pilegrimsruten i Europa.

En opplevelse der selve reisen er målet

I dag er det mulig å booke en pilegrimsreise som er skreddersydd etter dine ønsker og behov, samtidig som den inneholder de tradisjonsrike elementene som gjør denne reiseformen unik. Når du gir deg ut på en pilegrimsreise til fots handler det ikke om å komme seg raskest mulig til målet, da kunne du jo like gjerne bruk bil, tog eller fly, men om å gjøre selve turen til en opplevelse.

Når det gjelder den velkjente Caminoen er det vanligvis Santiago de Compostela som er selve avslutningen på turen, selv om akkurat dette stedet kanskje ikke er hovedfokuset på reisen? Det er tross alt de mange byen og områdene du går igjennom som utgjør opplevelsen.

Mange ulike vanskelighetsgrader og forskjellige ruter

Pilegrimsreiser til Santiago de Compostela har åpenbart sin opprinnelse at mennesker ønsket å komme seg til akkurat Santiago de Compostela, men fra vidt forskjellige steder. Det betyr at du kan velge mellom en rekke ulike fotturer med samme destinasjon, samtidig som du også kan velge å begynne turen et eller annet sted langs med ruten.

Det er mulig å ta for seg en hel rute, for eksempel den såkalte Camino Francés fra St. Jean til Santiago de Compostela, den strekker seg over hele 34 dager. Samtidig vil mange begynne med en betydelig kortere tur, det tar ikke mange dager før du opplever å være på det unike stedet som pilegrimer har vært på jakt etter i evig tid.

Comments Off