Er det nå du skal planlegge en opplevelsesrik reise langs med pilegrimsledene til Santiago de Compostela?

Er det nå du skal planlegge en opplevelsesrik reise langs med pilegrimsledene til Santiago de Compostela?

De aller fleste har hørt om Santiago de Compostela, men det er ikke sikkert at alle klarer å plassere verken selve stedet eller hva stedet egentlig er mest kjent for. Denne spanske byen er kjent for å være sluttdestinasjonen på de fantastiske pilegrimsveiene som tiltrekker seg mange turister hvert år.

Betydningen til Santiago de Compostela

I år 813 ble det oppdaget en grav i Santiago de Compostela, og mange katolikker mener graven tilhører Apostelen Jakob. Levningen skal ha blitt ført til Santiago de Compostela etter at Jakob ble henrettet i Jerusalem i år 44. Den dag i dag er det mange europeiske katolikker som begir seg ut på pilegrimsreiser til byen.

Pilegrimsveiene som turistattraksjoner

Mange nordmenn besøker Santiago de Compostela hvert år, og de aller fleste gjør det som en del av en fotturferie. En pilegrimsreise til fots trenger altså ikke å ha et religiøst innslag, men kan fokusere på gode turopplevelser langs med Pilegrumsruten, eller «Caminoen» som den mest kjente ruten også kalles. Det er mulig å velge å gå enten hele eller deler av ruten, slik at det er mulig å tilpasse til både egne evner og ønsker.

Den mest kjente ruten begynner i Frankrike, og er ført opp på verdensarvlisten til UNESCO.  Denne ruten er da også den mest populære, men det finnes selvfølgelig andre veier som leder til Santiago de Compostela. Det er for eksempel mulig å begynne i Porto i Portugal, og gå hele veien til Santiago de Compostela. En slik tur tar omtrent to uker i et behagelig tempo, og da kan det være smart å ha booket både bagasjetransport og overnatting i forveien.

Så ta en titt på de mange mulighetene – og book din reise til en opplevelse fylt med en rik historie, fantastiske fotturer, vakre omgivelser, god mat og vennlige mennesker.

Comments Off
×