Den store drømmen om å flytte til utlandet – virkelighet i 2023?

Den store drømmen om å flytte til utlandet – virkelighet i 2023?

Svært mange nordmenn drømmer om å flytte til utlandet, enten som pensjonist eller lenge før den tid. Hvert år er det også mange som gjør denne drømmen til virkelighet, og noen steder finnes det små norske «kolonier» med både pensjonister og barnefamilier. Hva skal til for å etablere seg utenfor Norges grenser i 2023?

Et land og sted som du har et forhold til

Til å begynne med er det viktig å ha et klart bilde av hvor du ønsker å bosette deg, og hvorfor. Det er for eksempel mange nordmenn som velger å kjøpe leilighet i Spania, gjerne i områder som de har besøkt flere ganger allerede. Det høres kanskje ut som en selvfølge, men det er viktig å bruke mye tid på denne fasen. Utforsk områder du synes virker spennende, samtidig som du kommer tilbake til stedene som først fikk deg inn på tanken om å flytte fra Norge.

Denne prosessen dreier seg om følelser i større grad enn logikk og rasjonelle beslutninger. Det kommer i neste trinn, men først må du finne et sted som du virkelig har lyst å flytte til.

Realistiske forventninger og en robust plan

Hvor du er i livet har mye å si for hvordan du vil planlegge de praktiske og økonomiske aspektene ved å flytte utenlands. For single ungdommer finnes det for eksempel «norske» kundeservicejobber i både Spania og Hellas, men for en familie vil skole og barnehage kunne være avgjørende. En pensjonist ser sannsynligvis mer etter fritidsaktiviteter og muligheter for sosialisering.

Uansett hvilken kategori du tilhører, er det også viktig at du lager en økonomisk plan som du er komfortabel med. Det gjelder særlig for deg som er avhengig av inntektsgivende arbeid, og som kanskje i tillegg også har med familie og små barn. Samtidig er det meste mulig hvis du virkelig vil, så gjør drømmen til virkelighet i 2023.

Comments Off